Meerdaags arrangement: Twee dagen op Vlieland

Vlieland is een eiland bij uitstek om meerdere dagen met uw collega’s te vertoeven. Ideaal om het eiland te ontdekken en de onderlinge banden van u en uw collega’s te versterken. Je bent echt even weg met je collega’s en niemand gaat s’avonds weer naar huis. Wij hebben een voorbeeldprogramma voor u samengeteld dat u Vlieland op een unieke manier laat beleven.

Globaal programma:

Dag 1:
08:30 uur – Verzamelen veerbootterminal Harlingen
09:00 uur – Vertrek Regina Andrea naar Vlieland, koffie& gebak aan boord
11:00 uur – Aankomst op Vlieland, fietsen halen
11:30 uur – Island Game
13:00 uur – Picknicklunch in de natuur
13:45 uur – Vervolg Island Game
14:30 uur – Start Strandinstuif
16:30 uur – Einde strandprogramma, inchecken en opfrissen
17:30 uur – Borrelen en aansluitend BBQ
Tijd i.o. Optioneel feestavond

Dag 2:
08:00 uur – Ontbijt in het hotel & uitchecken
09:30 uur – Keuzeprogramma
Mountainbiken| Jutterstocht | Vliehors Express | Rondleiding & proeverij Kaasbunker
12:30 uur – Gezamenlijke lunch
13:30 uur – Vrij programma
16:00 uur – Verzamelen op de jachthaven. Fietsen inleveren en inschepen aan boord
16:30 uur – Vertrek met de Regina Andrea terug naar Harlingen
18:30 uur – Aankomst in Harlingen

Dit is slechts een voorbeeldprogramma en een kleine greep uit de mogelijkheden, wij maken alle programma’s op maat en kunnen alles aanpassen naar uw wensen.


Dag 1:

Trossen los

Het evenement begint al in Harlingen waar u ontvangen wordt door een begeleider van Wadevents. Deze neemt u mee aan boord van een special voor uw gezelschap afgehuurd charterschip en is het gehele event aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Op de boot wordt u verwelkomt met koffie/thee en een heerlijk eilander cranberrygebakje. Twee uur lang kunt u lekker uitwaaien en genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. De bootreis is al belevenis op zich!

Ontdek het eiland per fiets

Eenmaal op het eiland gearriveerd zult u aangenaam verrast worden door de rust, de ruimte en het prachtige natuurschoon. We gaan fietsen halen en uw bagage wordt naar het hotel vervoerd. Aansluitend krijgt u uitleg over de Island Game. Dit is een spel, waarbij u op de fiets, gewapend met topografische kaart en mobiele telefoon in kleinere groepjes (van circa 8-10 personen), over het eiland verspreid diverse opdrachten gaat vervullen (denk, doe en beleef). Op een leuke en soms zelfs ludieke wijze komt u op de meest bijzondere plekken die ons eiland rijk is.

Lunch in de natuur

De Island Game eindigt op een prachtige locatie in de natuur waar we een uitgebreide picknicklunch voor u en uw gezelschap klaar hebben staan.

Na de lunch vertrekken we richting het strand waar een grote strandinstuif met allerlei strandactiviteiten klaar staat. Er is voor ieder wat wils.

Strandinstuif

Powerkiten, beachgolfen, suppen, boogschieten, beachvolleybal of bubble voetbal, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Heerlijk uitwaaien en actief bezig zijn op het brede strand van Vlieland, wat wil je nog meer!

Na afloop van de strandinstuif gaan we richting het hotel en checken we in.
Er is gelegenheid om even op te frissen op de kamer.

Aansluitend is een gezellige borrel op het terras van het hotel welke vervolgens over loopt in een uitgebreid BBQ buffet. Het terras is gelegen aan de duinen en wordt aangekleed met gezellige lampjes. En als we geluk hebben zien we nog een prachtige zonsondergang!

Optioneel: Na het BBQ buffet is het mogelijk om een feestavond met DJ of band te houden in het Strandpaviljoen ’t Badhuys.

Dag 2:

Voor de vroege vogels hebben we een heel bijzondere activiteit; Het wad ontwaakt.
Stelt u zich eens voor… u staat op de bodem van de Waddenzee terwijl om u heen langzaam de wereld ontwaakt door de opkomende zon. Terwijl de zon steeds verder op komt loopt u samen met de gids over het wad om te ontdekken waarom dit gebied zo uniek is! Trek uw laarzen aan en ga mee!

Na deze bijzondere wandeling staat voor de vroege vogels, als ook voor de rest van het gezelschap een heerlijk ontbijt klaar in het hotel.

Na het ontbijt is er gelegenheid om uit te checken en vervolgens maken we ons klaar voor de activiteiten van deze ochtend. We hebben een keuzeprogramma voor u samengesteld.
Vooraf kunnen u en uw collega’s een keuze maken uit bijvoorbeeld ondergenoemde activiteiten:

Keuze 1: Mountainbiken

Nadat de instructeur een aantal technieken heeft doorgenomen en we de remmen hebben getest, fietst u al snel over de vele paadjes die Vlieland rijk is. Daar het één van de favoriete bezigheden van de instructeurs is, ziet u al snel een kant van Vlieland die de meeste toeristen niet te zien krijgen en fietst u zonder zadelpijn.

Keuze 2: Jutterstocht

Op het strand spoelt van alles aan. Maar wat en wanneer dat maakt jutten nu juist zo spannend. De strandjutter verteld enorm sterke jutters verhalen en dan gaan jullie zelf jutten. Wij weten zeker dat jullie ook leuke dingen vinden. Wat? Dat zullen nog wel zien! (afhankelijk van de tijd van het jaar kan het op blote voeten of met laarzen)

Keuze 3: Vliehors Express

Ga op pad met de Vliehors Express en maak tijdens deze rondrit kennis met de weidsheid van de Vliehors. Een uitgestrekt natuurgebied, gelegen op de westelijke helft van het eiland. Door de omvang van deze zandvlakte wordt de Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Onderweg wordt er natuurlijk gestopt bij het Drenkelingenhuisje en stap je uit bij het meest westelijke puntje van Vlieland, waar de kans groot is dat je zeehonden ziet zwemmen. Een unieke ervaring in een fantastisch on-Nederlands landschap.

Keuze 4: Rondleiding Kaasbunker & proeverij

Uitgebreide kaasproeverij en rondleiding in de kaasbunker. Maar liefst 7 verschillende kazen komen er voorbij. Uiteraard de bekende zeewierkaas, maar ook kazen die meer dan een jaar hebben liggen rijpen in de bunker of nieuwe experimenten mag u deze middag als eerste proeven! De kaasmaker vertelt u over hoe de kaas gemaakt wordt, het speciale rijpingsproces, en de zeewieroogst. Wie wil mag onder begeleiding van de kaasmaker afdalen in de bunkers om te zien waar de verschillende kazen liggen te rijpen.

Na het keuzeprogramma komen alle groepen weer samen en staat er een uitgebreide lunch klaar. Na de lunch is de middag vrij te besteden. Er kan even gewinkeld worden, nog even fietsen of een heerlijk terrasje pakken.

Eind van de middag verzamelen we bij de fietsverhuur waar we de fietsen inleveren en de bagage weer klaar staat in de jachthaven. We schepen in aan boord van het charterschip en vertrekken voor de overtocht richting Harlingen. Een diner aan boord behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.
Onderweg komen er Ribs langzij. Iedereen krijgt de kans om een spectaculair tochtje over het Wad te maken met deze supersnelle rubberboten (40 mijl p/u) die gebruikt worden door bijvoorbeeld de KNRM voor bergingsacties. Onderweg grote kans op zeehonden! Een ware belevenis voor iedereen!

Prijs per persoon vanaf € 255,-

Vrijblijvend contact opnemen