Meerdaags arrangement: Drie dagen Vlieland

Drie dagen op Vlieland is perfect om het eiland te ontdekken. Het eiland is ideaal voor verschillende activiteiten die de onderlinge banden van u en uw collega’s versterken. U bent drie dagen echt even weg met uw collega’s en niemand gaat s’avonds weer naar huis. Hieronder ons voorbeeldprogramma voor een meerdaags arrangement van drie dagen op Vlieland. Hierdoor krijgt u een indruk hoe wij u Vlieland op een unieke manier laten beleven. 

Globaal programma:

Dag 1:
08:30 uur – Verzamelen veerbootterminal Harlingen
09:00 uur – Vertrek Regina Andrea naar Vlieland, koffie& gebak aan boord
11:00 uur – Aankomst op Vlieland, fietsen halen
11:30 uur – Island Game
13:00 uur – Picknicklunch in de natuur
13:45 uur – Vervolg Island Game
14:30 uur – Start Strandinstuif
16:30 uur – Einde strandprogramma, inchecken en opfrissen
19:00 uur – Drie gangen diner in een restaurant op Vlieland

Dag 2:
08:00 uur – Ontbijt in het hotel 
09:30 uur – Keuzeprogramma
Mountainbiken| Jutterstocht | Vliehors Express | Rondleiding & proeverij Kaasbunker
12:30 uur – Gezamenlijke lunch
13:30 uur – Vrij programma
17:30 uur – Borrelen en aansluitend BBQ
Tijd i.o. Optioneel feestavond met kampvuur

Dag 3
08:00 uur – Ontbijten & uitchecken
09:00 uur – Verzamelen op de jachthaven. Fietsen inleveren en inschepen aan boord
10:00 uur – Vertrek met de Regina Andrea terug naar Harlingen
11:30 uur – Aankomst in Harlingen

Dit is slechts een voorbeeldprogramma. Wij maken elk programma op maat en kunnen alles aanpassen naar uw wensen

Dag 1:

Uitwaaien en genieten

Voordat u aan boord gaat begint het evenement al, u wordt opgewacht door een begeleider van WadEvents. Deze neemt uw groep mee aan boord van een speciaal voor uw gezelschap afgehuurd charterschip en is het gehele event aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Aan boord wordt u warm verwelkomd met koffie of thee en Vlielands cranberrygebak. Vervolgens kunt u twee uur lang heerlijk ontspannen en uitwaaien op de boot. Het prachtige uitzicht over de Waddenzee maakt de bootreis al op zichzelf een belevenis!

Island Game

Bij aankomst op het eiland wordt u verrast door de serene rust, uitgestrektheid en de adembenemende natuur. Eerst halen we fietsen op en zorgen we dat uw bagage bij het hotel komt. Dan introduceren we de Island Game, een interactief spel. U gaat in kleine teams van ongeveer 8 tot 10 personen het eiland verkennen op de fiets, uitgerust met een kaart en een mobiele telefoon om diverse opdrachten uit te voeren. Deze spannende en soms humoristische activiteit leidt u naar enkele van de meest unieke locaties op het eiland.

Picknicklunch

De Island Game komt tot een afsluiting op een schitterende plek midden in de natuur, waar een uitgebreide picknicklunch voor u en uw groep gereed zal zijn.

Vervolgens begeven we ons naar het strand, waar een uitgebreid programma van diverse strandactiviteiten op u wacht, geschikt voor alle smaken en voorkeuren.

Strandinstuif

Van powerkiten tot beachgolfen, van suppen tot boogschieten, en van beachvolleybal tot bubble voetbal – op het uitgestrekte strand van Vlieland is alles voor u mogelijk. Geniet van de frisse zeelucht terwijl u actief bezig bent, een perfecte dag op het strand!

Na de strandactiviteiten begeven we ons naar het hotel voor de incheck. U heeft de tijd om u even op te frissen in uw kamer.

Daarna zullen we iedereen weer verzamelen voor een heerlijk driegangen diner bij een lokaal restaurant. 

Dag 2:

Voor de vroege opstaanders onder ons is er een speciale belevenis: Het wad ontwaakt. Beeldt u zich in… u bevindt zich op het wad van de Waddenzee, omringd door het langzaam ontwakende landschap door de rijzende zon. Terwijl de zon hoger klimt, wandelt u met de gids over het wad om de unieke eigenschappen van dit gebied te verkennen. Doe uw laarzen aan en sluit u bij ons aan voor dit unieke avontuur!

Na deze unieke beleving staat voor de vroege vogels, als ook voor de rest van het gezelschap die wat langer in bed zijn blijven liggen, een heerlijk ontbijt klaar in het hotel.

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de activiteiten van deze ochtend. We hebben een keuzeprogramma voor u samengesteld.
Vooraf kunnen u en uw collega’s een keuze maken uit een variatie van activiteiten. Hieronder een voorbeeld.

Keuze 1: Mountainbiken

Zodra de instructeur verschillende fietsvaardigheden heeft uitgelegd en u heeft geholpen de remmen te controleren, begint u uw tocht over de talrijke paden van Vlieland. De instructeurs leiden u graag rond, waardoor u al snel delen van het eiland ontdekt die voor veel toeristen verborgen blijven, en dat allemaal op comfortabele wijze zonder zadelpijn.

Keuze 2: Jutterstocht

Het strand biedt altijd verrassingen met wat er aanspoelt. Het mysterie van wat en wanneer precies zorgt voor de opwinding van het jutten. De strandjutter deelt fascinerende verhalen van eerdere vondsten, waarna u zelf op jacht gaat. We zijn er zeker van dat ook u interessante vondsten zult doen. Wat u zult vinden? Dat blijft nog even een verrassing! Afhankelijk van het seizoen kunt u dit avontuur op blote voeten of met laarzen aan beleven.

Keuze 3: Vliehors Express

Verken de Vliehors met de Vliehors Express en ontdek de uitgestrektheid van dit bijzondere natuurgebied aan de westkant van het eiland. Deze enorme zandvlakte heeft Vlieland de bijnaam ‘de Sahara van het Noorden’ gegeven. Tijdens de rit maken we een stop bij het historische Drenkelingenhuisje en bezoeken we het uiterste westpunt van het eiland, waar u vaak zeehonden in het water kunt spotten. Deze tocht biedt een bijzondere ervaring in een landschap dat uniek is voor Nederland.

Keuze 4: Rondleiding Kaasbunker & proeverij

Geniet van een diepgaande kaasproeverij en een rondleiding door de kaasbunker, waarbij u maar liefst zeven verschillende soorten kaas proeft. U maakt kennis met de bekende zeewierkaas, evenals kazen die meer dan een jaar in de bunker gerijpt hebben of de nieuwste experimentele kazen. De kaasmaker zal u informeren over het kaasbereidingsproces, het bijzondere rijpingsproces en de zeewieroogst. U krijgt ook de kans om samen met de kaasmaker de bunkers in te gaan en te zien waar de kazen rijpen.

Na de activiteiten verzamelen alle groepen zich weer voor een uitgebreide lunch. De middag is daarna vrij in te vullen met winkelen, fietsen of ontspannen op een terras.

Daarna wacht er een gezellige borrel op het hotelterras, gevolgd door een heerlijk BBQ-buffet. Het terras, gelegen aan de duinrand, wordt verlicht met sfeervolle lampjes, en misschien worden we zelfs getrakteerd op een adembenemende zonsondergang.

Optioneel: Na het diner kunt u de avond voortzetten met een feest in het Strandpaviljoen ‘t Badhuys, compleet met DJ of liveband.

Dag 3: Vertrek richting Harlingen

Na een heerlijk ontbijt en uitchecken gaan we weer richting de haven van Vlieland. Optioneel verzamelen we bij de fietsverhuur waar we de fietsen inleveren en de bagage weer klaar staat in de jachthaven. We schepen in aan boord van het charterschip en vertrekken voor de overtocht richting Harlingen. Een maaltijd aan boord behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.

Optioneel: Een avontuurlijke RIB-tocht.

Tijdens de reis kunnen er RIBs (Rigid Inflatable Boats) langszij komen. Deze gelegenheid biedt iedereen de kans om een opwindende tocht over het Wad te ervaren met deze razendsnelle rubberboten, die snelheden tot 40 mijl per uur kunnen bereiken en ook door organisaties zoals de KNRM voor reddingsacties worden ingezet. Tijdens deze tocht is er een goede kans om zeehonden te spotten. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle deelnemers!

Prijs per persoon vanaf € 355,50

Vrijblijvend contact opnemen