Dagarrangement: Ontdek Vlieland

Vlieland is één van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Het eiland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Wij hebben een voorbeeldprogramma voor u samengeteld dat u Vlieland op een unieke manier laat beleven.

Globaal programma:

08:30 uur – Verzamelen veerbootterminal Harlingen
09:00 uur – Vertrek veerdienst MS Vlieland naar Vlieland, koffie& gebak aan boord
10:30 uur – Aankomst op Vlieland, fietsen halen
10:45 uur – Island Game
12:30 uur – Picknicklunch in de natuur
13:15 uur – Vervolg Island Game
14:00 uur – Start keuzeactiviteiten; Actief strandprogramma | Bunkerexcursie | Vliehors Express | Wadwandeling en Oesterproeverij
15:45 uur – Gezamenlijke borrel met hapjes op locatie
16:15 uur – Per fiets terug naar de haven en inschepen aan boord
16:45 uur – Vertrek met de MS Vlieland terug naar Harlingen
18:15 uur – Aankomst in Harlingen

Dit is slechts een voorbeeldprogramma en een kleine greep uit de mogelijkheden, wij maken alle programma’s op maat en kunnen alles aanpassen naar uw wensen.


Trossen los

Om op Vlieland te komen neemt u de boot vanuit Harlingen. Uw evenement begint hier al waar een begeleider van WadEvents u en uw gezelschap ontvangt en mee neemt aan boord. Aan boord beginnen we de dag met koffie en thee en zorgen we voor een heerlijk eilander cranberrygebakje. Anderhalf uur lang kunt u lekker uitwaaien en genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. De bootreis is al belevenis op zich!

Ontdek het eiland per fiets

Eenmaal op het eiland gearriveerd zult u aangenaam verrast worden door de rust, de ruimte en het prachtige natuurschoon. We gaan fietsen halen en vervolgens krijgt u uitleg over de Island Game. Dit is een spel, waarbij u op de fiets, gewapend me topografische kaart en mobiele telefoon in kleinere groepjes (van circa 8-10 personen), over het eiland verspreid diverse opdrachten gaat vervullen (denk, doe en beleef). Op een leuke en soms zelfs ludieke wijze komt u op de meest bijzondere plekken die ons eiland rijk is.

Lunch in de natuur

De Island Game eindigt op een prachtige locatie in de natuur waar we een uitgebreide picknicklunch voor u en uw gezelschap klaar hebben staan.

Na de lunch is er de mogelijkheid voor een keuzeprogramma. Vooraf kunnen u en uw collega’s een keuze maken uit bijvoorbeeld ondergenoemde activiteiten:

Keuze 1: Actief strandprogramma

Powerkiten, beachgolfen, suppen, boogschieten, beachvolleybal of bubble voetbal, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Heerlijk uitwaaien en actief bezig zijn op het brede strand van Vlieland, wat wil je nog meer!

Keuze 2: Bunkerexcusie

In de duinen van Vlieland bevindt zich nog een complete bunker stelling, Stelling 12 H. Voor het grootste gedeelte ligt deze stelling nog onder de grond. Met een gids gaat u kijken waar de Duitse bezetter in de oorlogsjaren heeft geleefd en waarom deze stelling juist daar door de Duitsers is gebouwd. Er wordt hard gewerkt om hier een bunkermuseum te realiseren.

Keuze 3: Vliehors Express

Ga op pad met de Vliehors Express en maak tijdens deze rondrit kennis met de weidsheid van de Vliehors. Een uitgestrekt natuurgebied, gelegen op de westelijke helft van het eiland. Door de omvang van deze zandvlakte wordt de Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Onderweg wordt er natuurlijk gestopt bij het Drenkelingenhuisje en stap je uit bij het meest westelijke puntje van Vlieland, waar de kans groot is dat je zeehonden ziet zwemmen. Een unieke ervaring in een fantastisch on-Nederlands landschap.

Keuze 4: Wadwandeling & Oesterproeverij

Ga met laagwater met Vlielander Gerrit mee het Wad op. Gerrit is eilander, jutter en visserman, hij kan je alles vertellen over het Wad, de getijden, wat er leeft en wat je daarvan kan eten. Je plukt je eigen oester. Hoe eet je ze en wat drink je erbij? In de jutterstuin staan de lekkerste ingrediënten, zoals sjalotjes uut de tuun van Buurman Jaap en nog meer smaakmakers klaar om onbeperkt van je zelfgeplukte oesters te genieten. Een avontuur om nooit te vergeten!

Na het keuzeprogramma komt de groep weer samen en zorgen we voor een heerlijke versnapering in de vorm van een eilander juttertje met lekkere, lokale hapjes.

Na een hapje en sapje is het tijd om weer terug te fietsen naar de haven, waar we de fietsen inleveren en weer inschepen aan boord van de veerdienst. Moe maar voldaan wordt de terugreis naar Harlingen weer ingezet. Een diner aan boord behoort eventueel ook tot de mogelijkheden.

Wilt u langer op het eiland blijven of met uw gezelschap dineren, dan kunnen we uiteraard ook kijken naar de mogelijkheden voor een charterschip dat op elk gewenst tijdstip de ovetocht met snelle ribboten ook een spectaculaire afsluiting van uw event.

Prijs per persoon vanaf € 135,-

Vrijblijvend contact opnemen