Vervoer op het eiland

Vervoer op Vlieland: geniet van de elementen en gebruik ze!

Vervoer op Vlieland betekent vooral fietsen. De fiets is namelijk hét vervoer-middel op dit compacte eiland. Vlieland is namelijk autovrij: alleen de eilanders mogen in een gemotoriseerd voertuig rijden.

Fiets

‘Zonder fiets vaart niemand wel’ is een variatie op een spreekwoord dat op Vlieland zeker van toepassing is. Vrijwel al onze groepen gebruiken de fiets als middel van vervoer op dit mooie eiland. Hoe kan het ook anders? Vlieland is niet groot, overzichtelijk én de prachtige fietspaden voeren u langs de mooiste plekken van het eiland. En uw bagage? Na aankomst van uw boot zorgen wij voor vervoer van uw spullen naar de logiesaccommodatie.

Vliehors Express

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om voor vervoer te zorgen. De Vliehors Express is op dat gebied het bekendste vervoersmiddel van Vlieland. Omgebouwde legertrucks brengen u vanaf een strandovergang, over de Vliehors, naar de uiterste westpunt van het eiland. In de zomer bestaat de mogelijkheid om daar op een pontje naar Texel te stappen maar u vindt daar ook het beroemde drenkelingenhuisje.

Andere vervoermiddelen

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden. Wilt u na een heerlijke barbecue in een strandpaviljoen naar uw verblijf worden gebracht? Geen probleem: op Vlieland beschikken wij over bussen. Maar zoals op ieder eiland staan er ook andere soorten vervoer voor u klaar: huifkarren, taxi’s, en zelfs een heuse cabriobus!

Informatie

WadEvents kent de mogelijkheden van het vervoer op Vlieland. Wilt u meer weten? Neem contact op!

Contactgegevens

WadEvents Vlieland is onderdeel van 'WadEvents'. De organisatie voor uw bedrijfsuitje of event op een van de waddeneilanden.

Postadres 'WadEvents':
Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling (NL)