Boogschieten op Vlieland

Boogschieten op Vlieland. Een verrassende keuze in een inspirerende omgeving.

Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen, onmisbaar voor onze voorouders. Boogschieten was van levensbelang om te overleven. Tegenwoordig is boogschieten vooral een sport, maar wel één waarvoor uiterste concentratie nodig is. Boogschieten op Vlieland is zo bijzonder omdat het in de prachtige natuur van ons eiland plaatsvindt.

Met semi-professionele bogen maakt u op Vlieland kennis met het boogschieten. Onder begeleiding van een instructeur krijgt u eerst een uitgebreide instructie en wordt de techniek van het boogschieten bijgebracht.

De boog wordt vastgehouden met de hand tegenovergesteld aan het dominante oog, meestal is dat het rechter. De boog is naar beneden gericht, u trekt de pees dus met uw rechterhand naar u toe, richt de boog op het doel en schiet!

Simpel? Zo lijkt het wel, maar is het niet. Dankzij de goede instructie, absoluut nodig bij het boogschieten, helpen wij u om zo vaak mogelijk de roos te raken. Natuurlijk eindigt het met een echte boogschietcompetitie.

Boogschieten op Vlieland: een spannende concentratiesport in een prachtig décor.

Contactgegevens

WadEvents Vlieland is onderdeel van 'WadEvents'. De organisatie voor uw bedrijfsuitje of event op een van de waddeneilanden.

Postadres 'WadEvents':
Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling (NL)