Blokarten op Vlieland

Blokarten op Vlieland is niet voor niets één van onze meest gevraagde activiteiten: spectaculair, snel en afwisselend.

Blokarten is de meest spectaculaire manier om u voort te bewegen over het strand van Vlieland. De wind blaast u voort, de zilte zeelucht kruipt in uw neus en het zand en het zoute water spatten in uw gezicht.

Blokarten is een kruising tussen kyten, surfen en buggy-rijden. Een blokart bestaat uit een superlicht buggyframe met luchtgevulde banden en een aan het surfen ontleend zeil. Het voorwiel wordt gebruikt om te sturen en u neemt plaats in het zitje dat tussen de achterwielen is geplaatst. Eén hand bedient het zeil en met de andere hand stuurt u.

Dát zijn de ingrediënten voor blokarten en Vlieland is, met de ruimte en alom aanwezige wind de ideale blokart-“spot”. Een blokart is simpel te bedienen maar bloedsnel.

Blokarten op Vlieland is snelheid, behendigheid en natuurlijk actie!

Na een gedegen instructie kunt u al snel gaan rijden over het harde deel van het strand van Vlieland. Omdat dát deel van het strand alleen bij eb droogvalt is blokarten een getij-afhankelijke sport. Het kan van 2 uur vóór en 2 uur ná laag water. Deze periode varieert per dag. Wij houden er bij het samenstellen van uw Vlieland-programma uiteraard rekening mee omdat wij de getijde-tabel gebruiken bij de planning.

Blokarten is ook enigszins windafhankelijk, het kan bij windkracht 3 tot 6. Maar bij de juiste omstandigheden haalt u snelheden tot wel 70 km. per uur!

Mochten de weers- of terrein-omstandigheden ongeschikt zijn dan bieden wij, afhankelijk van de actuele situatie, een alternatief.

Blokarten op Vlieland: dé ideale en meest spectaculaire manier om over het eilander strand te rijden!

Contactgegevens

WadEvents Vlieland is onderdeel van 'WadEvents'. De organisatie voor uw bedrijfsuitje of event op een van de waddeneilanden.

Postadres 'WadEvents':
Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling (NL)